Kempo Blog

Utam a harcművésszé válás adrenalindús és izzadságszagú ösvényein.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hétfői edzés és szerdai futás a Margit-szigeten

2010.04.14. 14:42 | david.d | Szólj hozzá!

Az otthoni mérleg szerint 67 kg vagyok, ami (ha a FILA-grappling, vagy kempo versenyek szabályait vesszük) a -70 súlykategória közepét jelenti. Innen vagy fogyni kéne, vagy "hízni", ami persze nem a hájréteg növelését jelentené, hanem egy kis plusz izom felpakolását.

A hétfői edzésen az első óra a szokásos bemelegítéssel, majd erőnléti gyakorlatokkal telt, a fél perces négyütemű-RUSSIANtwist (így fél év után jó tudni, mi a neve) meneteket Gábor a nemrég vásárolt Gym-Boss-szal mérte. Ez egy övre csiptethető kis kütyü, amivel előre beprogramozott időintervallumokat lehet mérni, csipog, rezeg, így nem kell folyamatosan a karórát/faliórát bámulnia valakinek a gyakorlatok közben.

A kifejezetten jól sikerült első óra után földharcoltunk, és mivel egész sokan voltunk (relativ), 5 párban, másfél percenként cserélve, vagy 20 percen keresztül nyomtuk. Számomra ez a kedvenc része a kemponak, úgyhogy nagy örömömet leltem benne.

Az edzés végén katáztunk, mindenki nyomta a sajátjait újra és újra, B. Atti és B. Ádám, a két barna övesünk (3. és 5. kyu) időre nyomta a szuperkatát (minden addig megtanult kata, mozdulatonként kb. 0.25mp áll rendelkezésükre), és ahányszor kicsúsztak az időből, mindenki nyomta kenton (az ököl első két bügykén) a fekvőtámaszokat. Hadd ne mondjam, a srácok jól csinálták a dolgokat, de így is lenyomtunk jópárat.

Ma a terem foglaltsága miatt futóedzést tartottunk a szigeten, Sz. Atti lejött hozzám, lerakta a cuccait, majd az Árpád hídon keresztül futottunk át a szigetre. Gábor pont akkor érkezett, Imit megvártuk és gyakoroltuk egy kicsit a katákat a nagy réten, aztán egy kör után Gábor és Imi leléptek, mi pedig Attival még egy felet ráhúzva a Margit-hídon át futottunk vissza hozzám. Kicsit elszoktam már a hosszabb távoktól, úgyhogy holnapra egy kedves kis izomlázzal kell számolnom. 

Címkék: boss futás kata gym földharc

A bejegyzés trackback címe:

https://mydearkempo.blog.hu/api/trackback/id/tr321920747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása